Minecraft

Desenvolupador:  Mojang
Editor:   Mojang
Data publicació: 17  de Maig 2009 (PC)

M

inecraft és un fenomen mundial, això està clar. Sobretot entre la gent jove que ha trobat les mil maneres de jugar a aquest joc tant obert. I dic obert no només per que es tracta d'un joc on estem dintre d'un món enorme on podem fer mil coses, sino per que a més a més està fet de manera que ha permès a tercers crear una sèrie de mods. Els mods són millores en quan a textures, jocs diferents utilitzant les dinàmiques bàsiques del joc original, etc. Per exemple hi ha un mod que permet jugar al Pictionary, o un pel ¿Quién és quién? i així fins una infinitat de mods. De ben segur que el fenomen mods ha ajudat a allargar la vida d'aquest joc.
Una de les conseqüències de la sortida del joc i la seva quantitat de jugadors, ha estat la gran quantitat de vídeos que es poden trobar a Youtube. Tot tipus de partides, multijugador, amb mods, sense mods i series de molts episodis on la gent pot veure les aventures d'un jugador. I per descomptat tutorials per qualsevol cosa que puguis necessitar del joc.

La meva experiència


La veritat és que tot i que aquest tipus de jocs acostumen a agradar-me, fins fa pràcticament 6 mesos no l'havia provat. El vaig comprar amb un objectiu que ha acabat fracassant bastant la veritat, però com a mínim ho he intentat. La meva idea, després de veure algun vídeo amb partides a Youtube, era comprar el joc per jugar-hi amb el meu fill. Vaig creure que al tractar-se, entre altres coses, de recollir materials i construir coses podria ser una bona manera de treballar la imaginació del nen. Sempre li ha agradat muntar coses amb Lego (mea culpa), així que un joc on tot el món està creat a partir de blocs, tenia pinta de ser una forma de Lego dintre de l'ordinador (salvant totes les distàncies).
El resultat però va ser una mica decebedor. Per començar el joc té dues modalitats, o com a mínim són les que jo he utilitzat. Per un cantó tenim un mode creatiu, on disposes d'un espai enorme, pla, on poder construir tot el que vulguis. Et pots moure en totes les direccions, amunt, avall, endavant, enrere, als costats, i no t'has de preocupar pels materials ni pel menjar. Disposes de tots els materials possibles, per tant pots construir el que vulguis sense preocupar-te de res. Vaig començar a jugar d'aquesta manera, creant castells, cases modernes, etc. I el meu fill va començar també a fer alguna que altra prova. Aquí ja vaig trobar-me amb un parell de problemes; primer, al no estar acostumat a jocs en primera persona i no tenir molt control del ratolí, acabava mig marejat a la poca estona de jugar. Normal, al no parar de moure el ratolí la imatge li donava mil voltes. I per una altra banda, suposo que per incompetència meva a l'hora d'ensenyar-li a jugar, en quan no li sortia alguna cosa després d'intentar-ho varies vegades li agafava la vena de la frustració i acabava enfadat. Total, aquest mode de joc ens va acabar cansant als dos.
L'altra manera de jugar, és el mode supervivència, on començarem en un món auto-generat sense pràcticament res. Haurem de començar des de zero a buscar materials (al principi arbres, pedra, llana i menjar bàsicament) i sobretot cal estar atent a estar protegits per quan arribi la nit. El motiu força senzill, a la nit surten els diferents monstres (zombis, bruixots, esquelets, aranyes, etc) amb l'objectiu de atacar-nos. Doncs bé, aquest mode em va agradar força. Les dinàmiques de dia i nit et forcen a espavilar-te una mica a l'hora de buscar materials. Quan ja tens les coses bàsiques per tenir una casa, armes i una mica de protecció el ritme del joc començar a disminuir. Vull dir amb això que a mida que tens les coses bàsiques, les tasques d'aconseguir material es tornen més rutinàries i com sempre poden acabar cansant. Aquesta manera de jugar semblava que al nen li agradava més, ja que poder la veia més emocionant (es continuava marejant però no tant). Però el joc té uns sons peculiars, a mesura que els monstres s'apropen van fent tot una sèrie de sons curiosos. Els "ninos" en si no fan gens de por, però entre els sons i els nervis del jocs, el nen va tenir algun que altre malson per la nit. Amb això vaig tenir prou per decidir que millor que no hi jugues més i així ha estat. En definitiva una mica decebut des d'aquest punt de vista, ja que la meva expectativa era precisament que ell el gaudís més que jo. No m'agrada parlar d'edats en el jocs de forma molt estricta, però aquest joc és per nens i nenes de 7 anys, això vol dir que es tracta d'un joc per tots els públics però que conté sons i escenes de por / terror, a part de violència vers personatges no reals i que no es poden associar a personatges reals. Tot i que el meu fill té els 7 anys segurament encara li falta madurar una mica per jugar-hi.

Història


Història, doncs no n'hi ha com a tal. Com ja he dit es tracta d'un món obert. Per començar a jugar cal decidir algun paràmetre sobre el tipus de joc, i generar el món de la partida. Juguem en primera persona i disposem un món ple de materials per fer, més o menys el que vulguem. El món té diferents entorns, trobarem deserts, oceans, zones de boscoses etc. Cada zona té les seves coses, algunes acostumen a tenir més o menys recursos.
El primer que cal fer és obtenir fusta, per fer-ho cal anar talant blocs de llenya podem fer-ne blocs de fusta i amb aquests podem fer els primers objectes que necessitem. Cal fer és una taula de crafting. Aquesta taula ens permetrà crear objectes, per exemple destrals, pics, pales o llits. Utilitzar l'eina adequada en cada cas, farà que sigui més ràpid obtenir el material. Per exemple amb la destral talarem més ràpid els arbres, amb la pala traurem més ràpid la sorra o els blocs de grava, etc. A més a més podem fer les eines de diferents materials, fusta, ferro, or o diamant, cada qual més resistent. Després d'uns quants usos les eines es trenquen i les perdem.El llit és un altre objecte important, ens permet dormir i així fer passar la nit ràpidament. Per fer-lo cal fusta i llana. Així que després d'aconseguir la fusta dels arbres cal buscar ovelles i matar-les per obtenir-ne la llana. Amb el llit i la taula de crafting, podem començar a pensar nous objectius. El millor es moure's una mica i buscar un lloc on els recursos estiguin a mà. Un cop trobat el lloc, ja sigui amb fusta o algun altre material podem començar a muntar la nostra casa, cabana o el que ens agradi més per estar resguardats. El següent és obtenir pedra i fer un forn, on podrem cuinar la carn i que així ens alimenti més i millor. També en servirà per extraure l'or o el ferro de certs blocs de material.
Poc a poc i anant fent mines anirem obtenint materials que ens permetran fer eines millors, armadures, espases o arcs per combatre els enemics.
A mesura que passa el temps i depenen de l'esforç que fem el personatge començarà a tenir gana, per tant caldrà matar animals. Una altra opció també es crear petits horts i cultivar-hi pastanagues, patates, blat, carabasses, etc. Els vegetals també ens permetran atraure animals i poder muntar tancats d'animals. Caminant pel món trobarem petits poblats on podrem intercanviar materials amb els habitants, temples amb cofres plens de coses, mines abandonades plenes de monstres i materials, etc.
Això serien les quatre coses bàsiques, si es busca per internet es troba de tot, wikis amb tots els objectes del joc, consells per trobar diamant, etc.
Afegir que quan es té el material adequat es pot crear un portal al Nether, una mena d'infern amb materials especials, enemics per tot arreu i molt foc. També es poden invocar enemics finals, per dir-ho d'alguna manera, i lluitar contra ells. En principi, fins on jo sé la manera d'acabar el joc es anant a trobar el portal al The End on després de lluitar amb el Ender Dragon podrem finalitzar el joc.

Opinió


Crec que més o menys ja he expressat la meva opinió al llarg de l'entrada. En qualsevol cas, és un joc bo, té moltíssimes possibilitats i això m'encanta. L'únic inconvenient, que també tenen molts dels jocs que tinc, és que a la llarga cansa. A vegades cal fer el mateix un munt de vegades per intentar trobar certs materials per poder anar avançant.
No he jugat cap partida multijugador, entre altres coses per que no sabria amb qui jugar, però té bona pinta, dos personatges o més, treballant junts per anar trobant els materials. Molts dels mods que existeixen són justament per partides online i multijugador.

Gameplay


A continuació passo un petit gameplay, com que les partides són llargues he fet una recopilació de diferents partides amb estats diferents.



Comentarios

Entradas populares de este blog

FPS en PC vs FPS en consola

Neptuno, Saturno, King Cobra....

Awesomenauts