La Música del Silenci: Patrick Rothfuss

Autor: Patrick Rothfuss
Editorial: Rosa dels vents
Any publicació: 2014
Blog

R

ecentment ha caigut a les meves mans l'últim llibre de Patrick Rothfuss, i tot i que amb prou feines l'acabo de començar, després de llegir el pròleg em vaig veure temptat a explicar una mica aquest llibre així com els anteriors del mateix escriptor.
Ell mateix en el pròleg alerta als lectors que no hauria de ser aquesta la primera novel·la a llegir, cal doncs començar per les anteriors novel·les. I tampoc vol, com és evident per la seva temàtica, que es consideri aquest llibre com la continuació dels anteriors dos.
Al principi anava força perdut per que no entenia molt bé això de que la novel·la estigues d'alguna manera relacionada amb les anteriors però no en fos una continuació, si d'una sèrie de TV es tractes, utilitzaríem el terme spin-off, que també podem aplicar als llibres, però que considero un anglicanisme més present quan es parla de televisió. Després de fer una mica de memòria, fa ja un temps que vaig llegir les anteriors novel·les, vaig recordar el personatge de Auri, apareixia en el primer llibre (El nombre del viento), mentre el protagonista, Kvothe està a la universitat. Es tracta d'un personatge que viu amagada per la universitat en una zona subterrània anomenada "Món Amagat", i acaba fent-se amiga, per dir-ho d'alguna manera, de Kvothe. I aquest llibre tracta justament d'aquest món subterrani on viu ella, amb la forma com ella denomina les diferents sales i objectes que troba.


El llibre té 143 pàgines, així que no crec que profunditzi molt, però veient el que he llegit crec que serà una gran aventura de l'Auri i el seu món particular.
En quan a les anteriors novel·les són les següents, és un resum molt resumit.
Autor: Patrick Rothfuss
Editorial: Plaza & Janés
Any publicació: 2007
Autor: Patrick Rothfuss
Editorial: Plaza & Janés
Any publicació: 2011

La primera és El nom del vent, i ens introdueix en el món, més o menys rutinari del personatge principal Kvothe. Diferents successos ens donen a entendre que Kvothe anteriorment era algú poderós amb capacitats o poders arcans. La novel·la dóna a entendre que d'alguna manera haurà de tornar a usar els poders que ara no vol usar, ja que futurs esdeveniments així ho requeriran. Però la novel·la és centra realment en la joventut del personatge, en la importància de la música per ell i com després de conèixer a un mag, que serà el seu primer mestre, i d'alguna desgràcia personal, acaba anant a la Universitat, un lloc on l'aprenentatge de la màgia li aportarà una sèrie d'aventures. En el segon llibre de la trilogia anomenada Cròniques de l'assassí de reis, és El temor d'un home savi. En Kvothe continua amb els seus estudis a la Universitat, i com és lògic es destapen noves aventures que ens permeten conèixer més el món de fantasia d'aquests llibres.

No cal que digui que de moment m'està agradant molt aquesta trilogia, i estic amb ganes que surti d'una vegada el tercer llibre. El segon llibre és fa una mica llarg en alguns moments, però jo ho perdono tot. Per alleugerà l'espera, La música del silenci, en quan l'acabi faré un altre post o actualitzaré aquest.


Comentarios

Entradas populares de este blog

FPS en PC vs FPS en consola

Neptuno, Saturno, King Cobra....

Awesomenauts