Indiana Jones and the Fate of Atlantis

Desenvolupador:  Lucas Arts
Editor:   Lucas Arts
Data publicació: 1992 (PC)

C

ontinuant amb la dèria de recuperar antics jocs d'ordenador, li ha tocat a un dels que més records en tinc. Es tracta de Indiana Jones and the Fate of Atlantis. Probablement una de les primeres aventures gràfiques a les que vaig jugar.
Recordo que en el seu moment vaig jugar a moltes aventures gràfiques, principalment per les seves històries divertides i emocionants. Però he de reconèixer que se'm feia molt pesat el tema d'anar seleccionant l'acció a realitzar i fent clic en els mil elements de la pantalla. Així que si la història no era molt bona era molt fàcil que me'n canses. El cas d'aquest joc és molt clar, la història em va encantar des del principi i em va atrapar fàcilment. Està clar també que el context era l'adequat, Indiana Jones estava de moda en aquella època i les seves pel·lícules havien estat implantades en el nostre subconscient a base de repetir-les per la televisió mil i una vegades.


Història


Tot comença amb l'Indiana Jones cercant dintre de la Universitat una estàtua que sembla provenir de l'Atlàntida. Un cop la troba la mostra a un tal Sr. Smith que està amb en Marcus al seu despatx. Amb una mena de clau que té el tal Sr. Smith aconsegueixen fer sortir de dintre de l'estàtua una petita esfera brillant, més tard se sap que és Orichalcum (material emprat pels Atlants per fer funcionar les seves avançades màquines). Arribat aquest punt el Sr. Smith treu un arma i fuig amb l'estàtua no sense que abans l'Indiana li pugui arrancar la jaqueta. Mirant la documentació de la jaqueta descobreixen que es tracta d'un espia Nazi i pel que sembla va darrere de Sophia Hapgood una antiga ajudant de l'Indiana. Això li dóna una primera pista per saber que cal anar a cercar-la a Nova York. A partir d'aquí comença tota la història, on descobrim que un grup Nazi va darrere dels poders de l'antiga civilització de l'Atlàntida per tal de conquerir el món. I l'Indiana Jones juntament amb la Sophia (si escollim fer la història conjuntament) aniran obtenint les diferents pistes per arribar a l'Atlàntida i evitar que els Nazis obtinguin els poders dels Atlants. 

Opinió


Brutal, aquesta és la meva opinió ara i quan hi vaig jugar per primer cop. La història em va agradar molt, i sempre he pensat que se'n podria fer una pel·lícula. Clar està que en el seu moment la partida es va fer eterna, costava molt i hi havia poca informació a l'abast. Semblava que la història era molt llarga, i el meu nivell d'anglès de llavors no facilitava les coses. Recordo que anàvem comentant les diferents pistes amb els amics per veure com anar avançant, sempre hi havia algun que tenia fotocopies d'una guia que li havia passat no se qui, etc. Ara amb internet tot molt més senzill, amb la memòria i alguna cerca a internet he acabat el joc amb unes 3 hores si fa no fa. M'ha agradat molt descobrir de nou la gran quantitat de punts on la decisió que prens modifica part de la història. Alguns exemples són, al entrar al cinema o teatre on la Sophia esta fent el seu speech. Pots escollir entre colar-te per la part del darrere, apallissar al goril·la de la porta o simplement parlar amb ell i fer-li creure que ets un gran fan de la Sophia, et deixarà entrar; o també el fet que puguis triar fer l'aventura amb l'Indiana Jones tot sol o amb la Sophia. Em sembla una passada i trenca de forma relativa amb la linealitat d'aquest tipus d'històries.

Evidentment els gràfics i el so trepanador ara es veuen horribles. Molt poca jugabilitat i diria que en moltes coses poc intuïtiu, sobretot si ho comparem amb productes més actuals. Però tret d'això, si ens deixem emportar per la història i ens imaginem com si fóssim un personatge més de la mateixa crec que el joc val molt la pena. Segurament els records m'entelen els ulls, però sempre he recomanat jugar aquest joc i ho continuaré fent.

Gameplay


A continuació passo el primer episodi d'un walkthrough que he fet de tot el joc. L'enllaç a la llista de reproducció amb els quatre vídeos és Indiana Jones and the Fate of Atlantis.



Comentarios

Entradas populares de este blog

FPS en PC vs FPS en consola

Neptuno, Saturno, King Cobra....

Awesomenauts