Spec ops: The line

Desenvolupador:  Yager Development
Editor: 2K Games
Data publicació: 29 de Juny 2012 (PC)

M

ai havia sentit a parlar d'aquest joc fins fa uns mesos. Es tracta d'un joc de 2012 així que ha plogut força des de les hores. Després de sentir un parell de tertúlies on es feien referències a aquest joc, em va picar una mica la curiositat i el vaig buscar a Steam. El preu estava bastant rebaixat, tenint 2 anys el joc és normal. Així que un cop instal·lat em disposava a jugar a un shooter més, amb les poques referències que en tenia.
La sorpresa va ser molt més bona del que pensava. Per començar es tracta d'un shooter en tercera persona, res d'especial ja que Max Payne o altres jocs tenien el mateix, però que en shooters de guerra poder no es tant habitual. Aquest punt de vista li dona una jugabilitat diferent, sobre tot a l'hora d'ocultar-se darrere objectes per evitar les bales o a l'hora d'apuntar i disparar nosaltres. Al anar acompanyat de dos personatges més, hi ha un petit aspecte tàctic on pots demanar als altres que ataquin un grup d'enemics concrets per que tu puguis moure't i disparar per una altra banda per exemple. En qualsevol cas la jugabilitat em va encantar, tot i encallar-me en algun que altre obstacle al principi per falta de pràctica. L'aspecte gràfic com sempre no m'agrada entrar en detall, però em va encantar. La història i el lloc on es situa l'acció em van enamorar. Tot el conjunt ambiental està molt ben trobat i diferent d'altres jocs. Aquí no viatgem per mil escenaris diferents en parts diferents del planeta, ens centrem en un Dubai mig derruït i ple de sorra.

Història

La història és força complexa pel que és habitual en aquest tipus de jocs. El final no deixa indiferent a ningú, i tot i que té un parell d'anys i tothom el deu conèixer, no seré jo qui l'expliqui ara.
Tot comença amb tres soldats, Walker (el nostre personatge), Adams i Lugo. Comencem a les afores d'un Dubai mig derruït i ple de sorra. El primer enemic que ens trobem són un grup d'insurgents que diuen haver capturat part de l'esquadró 33. Tot i que no són les seves ordres, en Walker decideix investigar més i veure que ha passat a la ciutat i amb l'esquadró 33. Amb aquesta premissa avança el joc, movent-nos pel Dubai derruït, trobant rastres del que ha anat passant allà. Pel que sembla l'esquadró 33 està allà com a força ocupant i han comés contra part de la població civil. Aprenem també que part de les forces del 33, estant en desacord amb el que s'estava fent als civils, van escindir-se per forma un grup encontra de les forces d'ocupació. Per acabar-ho d'enredar tot la CIA també té agents a la zona que intenten muntar una revolta entre la població.
Al llarg del joc i mitjançant comunicacions per radio, s'anirà qüestionant la moralitat del nostre personatge, de les seves accions realitzades en el joc i els afectes que aquestes van tenint. Això ens durà a un final apoteòsic on moltes coses "estranyes" que succeeixen durant el joc tenen resposta. Un final on haurem de prendre una decisió, i aquesta decisió ens durà a quatre finals possibles.

Opinió

El jocs m'ha agradat més per la història que cap altra cosa. Té certa dificultat i no és entrar a qualsevol lloc i començar a disparar. Cal buscar llocs on protegir-te bé del foc enemic, i pensar bé per on atacar. A mesura que avances en la història et van sorgint més i més dubtes, sembla que el personatge vagi canviant de bàndol cada dos per tres. A més a més durant el joc podem prendre alguna que altra decisió intentant reflectir els dubtes que pot tenir un soldat en calent en mig del camp de batalla.
Un joc molt recomanable, que cal jugar-lo amb paciència i anar avançant poc a poc. Recomano repetir el final i veure els quatre finals possibles en base a la decisió presa.

Vídeo

Com sempre m'agrada posar una mica de gameplay per que es pugui entendre com és el joc i lo dolent que sóc jugant:





Comentarios

Entradas populares de este blog

FPS en PC vs FPS en consola

Neptuno, Saturno, King Cobra....

Awesomenauts