Steelheart

Autor: Brandon Sanderson
Editorial: Nova
Any publicació: 2014 (Espanya) 

J

a és el tercer llibre que llegeixo d'aquest autor aquest any. He de dir que m'encanten els seus llibres, entre altres coses perquè son fàcils i ràpids de llegir. També va bé tenir novel·les lleugeres amb històries entretingudes i interessants. 
En aquest cas, Steelheart, és sense dubte, el llibre més adaptable a pel·lícula que he llegit d'aquest autor. Acció des del principi, malvats amb super poders, venjança, rebels contra el sistema establert, etc. 
La novel·la és la primera de la sèrie The Reckoners, de la que hi ha una novel·la més ja acabada, una en martxa i una mena d'història curta.

Història


Calamity, un cometa que apareix un dia a prop de la Terra i comença a orbitar-la, és el causant d'uns estranys successos entre la gent, comencen a aparèixer persones amb superpoders. El que segurament ningú no esperava és que aquesta gent en comptes de fer el bé es dediques a aniquilar la gent, destruir i imposar la seva pròpia llei. El més temible de tots és en Steelheart, qui s'acaba imposant a tothom i munta una  mena de tirania en la ciutat de Chicago.
David, el protagonista, veu com Steelheart mata el seu pare a pocs metres d'ell, però abans veu també el que ningú més ha vist mai. Veu com una bala fereix lleument a Steelheart, així es converteix en l'únic que sap que Steelheart té un punt feble, encara que no té clar quin és.

A mesura que és va fent gran David s'obsessiona amb els poders dels diferents Èpics, així anomenen la gent amb poders sobrenaturals, els seus poders i sobretot els seus punts febles, perquè tots tenen els seus punt febles i són la única forma per acabar amb ells. Aquesta obsessió el porta a buscar els Reckoners, un grup de gent normal que busca la manera d'acabar amb els Èpics. Després de posar-se al mig d'una lluita entre el Reckoners i un dels Èpics que col·laboren amb Steelheart, David és incorporat al grup d'opositors. El grup de Reckoners té un cap al que tots anomenen en Professor. Tota la informació que té en David els hi és de gran ajuda i en poc temps aconsegueixen acabar amb un que altre Èpic menor. Arribat el moment, decideixen apuntar més alt, volen acabar amb Steelheart, però cal saber el seu punt feble primer. Per començar fan passar-se per un Èpic cada cop que en maten un, és la forma de fer sortir a Steelheart del seu palau, fer-li creure que un Èpic l'està desafiant. Finalment aconsegueixen que Steelheart respongui a les seves provocacions, i té lloc llavors, la batalla final on David descobrirà moltes coses noves.

Opinió


M'ha agradat molt. La temàtica de superherois sempre m'ha agradat, i en aquest cas que la gent amb superpoders sigui justament la dolenta i la que tiranitzi el poble m'ha sembla interessant i original. Crec que he engolit el llibre, no podia parar de llegir. I com és lògic, en aquest cas l'autor ja ha escrit una segona part i està preparant la tercera. També existeix una mena d'història curta que estaria entre el primer i el segon llibre. Total, que ja estic salivant només pensar en llegir-me les continuacions a veure que tal. Considero però que es podria llegir només aquest llibre i quedar-se un més que satisfet.
Com ja he dit és un llibre fàcil de llegir, ràpid, molt directe a l'acció. No hi ha cap complexitat especial simplement les aventures de David per acabar amb el tirà que va matar son pare. Un final emocionant i com era d'esperar obert a un segona part.

Comentarios

Entradas populares de este blog

FPS en PC vs FPS en consola

Neptuno, Saturno, King Cobra....

Awesomenauts