Elantris

Autor: Brandon Sanderson
Editorial: Nova
Any publicació: 2010

S

egon llibre que llegeixo del Brandon Sanderson i tot i que m'ha agradat força, l'he trobat més farragós que el Rithmatista. Una història més lenta, menys dinàmica i on l'acció no apareix casi fins el final, després d'esperar-la durant bona part del llibre.


Història


Tot comença amb Raoden, príncep de Arelon, morint. Bé de fet el que realment li passa és que és posseït pel Shaod, una transformació física on el cos "mor", deixa de bategar el cors, es comença a descomposar, però la persona es plenament conscient, es pot moure etc. A tothom que li passa això és enviat a Elantris, una antiga ciutat fortalesa. Aquesta ciutat era una meravella en sí, però sobretot per la seva gent, que tenia diferents poders, entre ells curar a la gent ferida, eren uns éssers superiors. Però alguna cosa va canviar, la ciutat va caure en desgràcia, els poders van desaparèixer, i la gent amb el Shaod va deixar de ser gent amb poders màgics, per acabar sent una mena de morts vivents, sofrint el dolor etern sense morir. Ara, quan Raoden hi és enviat, només hi ha desesperació, brutícia i grups que es dediquen a rapinyar qualsevol mica de menjar que entri a la ciutat. La seva condemna eterna es tenir molta gana, i res del que fan satisfà la seva gana. Raoden, amb el seu caràcter, s'enfrontarà a aquests grups, i investigarà els diferents misteris de la ciutat; perquè els seus habitants van perdre els poders màgics, en que es basaven i com fer-los tornar.
Tot just se desterrat d'Arelon i enviat a Elantris, apareix en escena Sarene. Es tracta de la novia de Raoden, tot i que no es coneixen en persona. El seu matrimoni era polític, quelcom acordat, tot i que ambdós tenen pinta de congeniar molt bé per les seves idees modernes dintre de les respectives monarquies. Sarene no sap res de Elantris ni del Shaod, quan arriba li diuen simplement que Raoden és mort. Pel tipus d'acord que havien firmat, ella serà considerada viuda de Raoden i es pot quedar al regne com si fos una filla més del rei, el pare de Raoden. Com es clar, les dues històries acabaran trobant-se. Mentre Raoden viu i investiga dintre Elantris, Sarene es veurà enmig de la guerra d'interessos que hi ha en el regne d'Arelon. Ella que és molt de ficar-se a tot arreu es veurà ficada dintre d'un moviment de nobles que intentar salvar el regne d'Arelon del deliris de la religió Derethi, una mena de dictadura político-religiosa que esta conquerint diferents regnes.
En aquest últim punt apareix l'últim personatge principal, Hrathen. Un gyorn Derethi (una mena de sacerdot d'alt nivell) que arriba a la ciutat amb l'objectiu de convertir el regne a la religió Derethi en 3 mesos, sinó les forces armades Derethi arrasaran amb tot. Els seus estratagemes polítics per convèncer al Rei i al poble es veuran desmuntats per Sarene.
Les històries van en paral·lel durant casi tot el llibre, fins que finalment acaben unides en un enfrontament entre tots. Raoden descobrirà els poders reals de Elantris, i formarà una mena d'exercits entre els diferents Elantrins per lluitar contra les forces Derethi en un final amb molta acció.


Opinió


M'ha agradat, però esperava una lectura més amena. Tot i no ser un llibre difícil de llegir, hi ha tot una part d'intriga "política" que mata l'acció o dinamisme que podria tenir el llibre. Des del moment en que es descobreix el poder "elantrí", tot dibuixant formes geomètriques ( casi com a el Rithmatista), fins que finalment s'utilitza per lluitar passen tres quarts de llibre. Una llàstima que l'autor no en vulgui treure més profit, sobretot pensant el hype que crea durant el llibre explicant com un dels protagonistes investiga, prova i depura la tècnica. 
Crec que no ha sortit una segona part com a tal si no més aviat una altra novel·la ambientada en el mateix món. Cal destacar que per mi, Brandon és un gran creador de mons i històries originals, en alguns dels llibres el desenvolupament de les idees no està al mateix nivell que l'originalitat de la idea.

Comentarios

Entradas populares de este blog

FPS en PC vs FPS en consola

Neptuno, Saturno, King Cobra....

Awesomenauts