La Puerta Oculta

Autor: Orson Scott Card
Editorial: Minotauro
Any publicació: 2011

O

rson Scott Card és probablement un dels autors que més he llegit juntament amb Neal Stephenson. Tot i això he de dir que pràcticament tot ha estat sobre la sèrie de llibre del Joc d'Ender. Vaig començar la saga de Alvin però no vaig passar del primer llibre que jo recordi. Recentment m'han recomanat la nova saga, amb el primer llibre anomenat La Puerta Oculta. Pel que he pogut llegir es tracta d'una saga que ha començat a publicar-se pràcticament ara, tot i que en realitat la història i el món que desenvolupa en ella el tenia l'autor pensat des de fa molts anys. De fet hi ha publicats alguns contes curts que ja tracen les primeres pinzellades d'aquest nou món que ha desenvolupat Orscon Scott Card.


Història



No m'agradaria en aquest cas explicar massa coses i la veritat es que se'm fa una mica complicat dir res de la història sense explicar gaire. Així que agafaré el punt de partida del llibre, explicant les bases del món del llibre, la resta s'ha de llegir.
Danny North és un adolescent que viu juntament amb la seva família en una vall de Virginia. Quan dic família em refereixo en el sentit ampli de la paraula. Rodejats d'éssers fantàstics com fades, espectres, arbres que caminen, la família no es relaciona gaire amb la gent de la ciutat. Gent que no deixen de ser simples mortals mentre ells, la família, son Déus amb diferents poders. I com a bona família ha tingut amb el pas de la història conflictes amb altres families, també amb poders divins, guerres que han arribat a un punt de treva després de molts anys. En l'últim gran conflicte es va tancar la gran porta cap al seu món d'origen, Westil, un món on tothom té poders. Aquesta porta permetia comunicar la Terra i Westil a més a més permetia que els poders i la màgia estiguessin vius en les families. Ara després de tants anys les noves generacions tenen cada cop poders de menys qualitat.
Danny, a la seva edat, es troba en mig d'una família que cada cop més el rebutja, ja que és l'únic que no ha demostrat tenir capacitats màgiques. Aquesta situació juntament amb altres esdeveniments el portaran a fugir del territori familiar. Un cop es trobi viatjant per les ciutats nord americanes descobrirà que entre la gent corrent també hi ha mags que en el seu dia varen sortir-se de les seves famílies, i sobre tot descobrirà quin és el seu gran poder, poder que fins ara no sabia que tenia, un poder que canviarà per sempre la seva vida i la de la resta de gent que l'acompanya.
Fins aquí el resum tot i deixar-me moltes coses. El llibre doncs ens durà per les aventures d'aquest noi i els seus poders enmig de les ciutats i sobretot com anirà aprenen a controlar el seu poder fins aconseguir el que sembla inimaginable (vale aquí poder estic creant massa hype i tampoc és per tant).


Opinió


M'ha costat engegar una mica el llibre. M'atrau en tot moment saber quins poders té el personatge principal i com es desenvoluparan al llarg de la novel·la. No puc dir el mateix de la història paral·lela. Tot i les incògnites inicials trobo que la segona història es desenvolupa amb poca profunditat i fins al final no trobem la vinculació entre ambdues històries, tot i que des del principi és dedueix com les lligarà l'autor. Entenc que el segon llibre de la saga desenvoluparà molt més aquesta part. En general la història té bona pinta, tinc ganes de continuar llegir els següents llibres de la saga (de moment n'hi ha un més El Ladrón de Puertas). I tot i que algunes coses no m'atrauen en especial, per exemple la utilització que és fa de noms de Deus de diferent caràcter i època, tinc ganes de continuar llegir la resta de llibre i espero que n'escrigui uns quants més. És tot molt inicial, casi es podria considerar aquest llibre la introducció a la saga, cal veure com realment es van desenvolupant les històries i els personatges, material n'hi ha.

Comentarios

Entradas populares de este blog

FPS en PC vs FPS en consola

Neptuno, Saturno, King Cobra....

Awesomenauts