The Beginner's Guide

Desenvolupador:  Everything Unlimited
Editor: Everything Unlimited
Data publicació: 1 d'octubre 2015 (PC)

N

o sé ben bé per on començar la veritat. Diria que vaig començar a sentir parlar del joc per youtube però vaig procurar no veure massa.
No és un joc per a tothom. De fet molts diran que no és ni un joc sinó una experiència. En qualsevol cas ha estat una història molt bonica que he gaudit molt.
Entenc que és una història que no agradarà o afectarà igual a tots. En el meu cas, les ganes de provar de fer un videjoc han fet que interioritzi la història força malgrat la distància.

Història


David Wreden, és la veu en off que ens conduirà en tot moment. Tal com indica en la introducció el que ens ve a explica succeeix entre el 2008 - 2011. La idea es que ens presentarà diferents jocs fets per Coda, un amic seu. Ens presenta a Coda com un amic que el va ajudar en moments personals delicats i que el va guiar en la bona direcció en certs projectes que tenia entre mans.


A partir d'aquí comença el primer joc, el primer d'en Coda, un nivell pel Counter strike. Ens explica com es nota que Coda just començava a aprendre com va el disseny d'escenaris en 3D. Però el que li interessa no és només com esta fet tècnicament, sinò com els detalls del que Coda a creat representen com és o com es trobava Coda en aquell moment. Aprendrem com es en Coda i com el seus sentiments influeixen en la temàtica i forma que prenen els seus jocs. Jocs que mai acaba i que al 2011 deixa de fer.

Opinió


Com ja he dit crec que no és un joc per tothom. La veu en off em va encantar des del primer moment. La forma de narrar i com va posant exemples del que explica mitjançant trossos de videojocs inacabats em sembla genial. M'encanta que expliqui com els sentiments del desenvolupador acaben reflectint-se en el videojoc i perquè és queden inacabats. Es una forma d'humanitzar els jocs i elevar-los a categoria d'art, entendre que no sempre és una qüestió de diversió sinò que en molts casos l'artista transmet part de la seva ànima a la obra.

Evidentment visualment és acceptable. Tot molt bàsic però just per mostrar el que la veu en off explica.

Vídeo


Com sempre que puc he fet un vídeo, aquí teniu el principi del joc, 3 minuts i mig que son una declaració de com anirà tot el joc.






Comentarios

Entradas populares de este blog

FPS en PC vs FPS en consola

Neptuno, Saturno, King Cobra....

Awesomenauts