Ofrena a la tempesta

Autor: Dolores Redondo
Editorial: Columna Edicions S.A.
Any publicació: 2014

Ú

ltim llibre de la trilogia del Baztán. He devorat el llibre, moltes ganes de saber com acabava tot. Un llibre més previsible que els altres, però per mi un bon final a aquesta història d'intriga i misteri.

Història


Una dona denuncia la mort sobtada de la seva neta, creient que pot-ser el pare de la nena hi té quelcom a veure. El pare es detingut tot demanant que li entreguin el cos de la nena, que no la incinerin com vol la mare. Així comença un nou misteri per la inspectora Salazar. La gent gran del poble parla del Inguma com un ser màgic que per les nits pren l'alè als nens menors de dos anys. Això fa pensar a la inspectora que poder hi hagut altres casos de mort sobtada d'infants per la zona. Sorprenentment la investigació destapa un gran nombre de casos tant passats com actuals en tota la zona del Baztán. Aquesta investigació conduirà a la inspectora a lligar aquest cas amb el cas de la seva germana bessona que varem conèixer en el segon llibre de la trilogia.
La història plena d'accidents ens acaba conduint al grup / secta que ja coneixíem i la sèrie de rituals on el sacrifici de nenes menors de dos anys és la pràctica habitual per tal d'aconseguir vides amb molt èxit, salut, etc.
Per una altra banda l'obsessió de Salazar amb el jutge Markina acabarà destapant les intencions reals del jutge i sobre tot descobrirem la seva vinculació en tots els crims investigats. El final queda tancat amb una sola pinzellada al aire on podem pensar diferent sobre qui és en Markina.


Opinió


Poca cosa a opinar, em sembla una trilogia molt bona, més enllà de si està millor o pitjor escrita. La història enganxa, la narració es trepidant i plena d'acció, diria que més que en els llibres anteriors fins i tot. El final tot i ser un final ben acabat m'ha deixat algun dubte però que tampoc afecta en especial a la història. I com era d'esperar l'autora deixa, amb la última frase del llibre, la porta a noves intrigues amb la inspectora Amaia Salazar, encara que no necessàriament en l'entorn del Baztán, més aviat tot apunta al seu misteriós col·lega Nord Americà.

Comentarios

Entradas populares de este blog

FPS en PC vs FPS en consola

Neptuno, Saturno, King Cobra....

Awesomenauts