El llegat dels ossos

Autor: Dolores Redondo
Editorial: Columna Edicions S.A.
Any publicació: 2013

S

egon llibre de la trilogia dels crims del Batzan. No tenia moltes expectatives per allò de "segones parts mai son bones", però m'ha agradat força, una continuació que manté la tensió com sempre i et deixa amb les ganes suficients per llegir la següent novel·la. 

Història


Ha passat un any respecte a l'anterior llibre. La inspectora Salazar està embarassada, es disposa a seguir el judici contra Jasón Medina, a qui varem conèixer en l'anterior llibre, acusat de violar i mutilar la seva fillastra. S'acaba tot abans de començar, just quan troben l'acusat mort al lavabo, amb una nota per a l'Amaia. Una nota on hi posa simplement: TARTALO.
Comença així una nova aventura d'intriga, on el Tartalo anirà entrant i sortint. Durant les investigacions Amaia es trobarà més gent que li esmentarà la paraula Tartalo just després de cometre un crim i suïcidar-se. Tots actuen com posseïts, obeint a algú. Tot és lia més quan la mare de l'Amaia, internada en un psiquiàtric fuig d'allà ferint un infermer pel camí, i deixant la paraula Tartalo escrita amb sang rere del llit.


Amaia, interessada per conèixer més coses del passat de la seva mare, localitza una antiga amiga seva que li explica que fa molt temps un grup de joves hippies va arribar a la zona. Utilitzant pretextos mig naturistes van acabar atraien força gent i poc a poc varen anar derivant cap a pràctiques quelcom extranyes. La amiga, molt acollonida va decidir deixar el grup i viu amb por de morir des de llavors. El que la va fer marxar del grup va ser la insinuació de realitzar sacrificis humans. La mare d'Amaia per contrari, va continuar en contacte amb el grup i poc a poc les dues amigues es varen anar distanciant.

Les investigacions també condueixen a Amaia a descobrir que va tenir una germana bessona i que aquesta va morir a mans de sa mare al poc de néixer, tot i que el metge va declarar la mort com una mort natural.

El final s'accelera amb la mare de la Amaia segrestant el fill recent nascut de l'Amaia. Pensant que es tracta d'una nena intenta realitzar un sacrifici per tal de tancar el cercle, un sacrifici que ella creu necessari, però que en veure que es tracta d'un nen perd tot el seu sentit.

Opinió


Un llibre amb molt més contingut que el primer. Les investigacions paral·leles, els descobriment del passat, tot el tema familiar de l'Amaia, molta trama que per mi frenen una mica el ritme del llibre. Tot i això el final del llibre s'accelera i acaba amb un final trepidant que et deixa amb ganes de més. Com sempre dic no sé si esta millor o pitjor escrit, se que m'ha atrapat i he acabat llegint de forma compulsiva.

Comentarios

Entradas populares de este blog

FPS en PC vs FPS en consola

Neptuno, Saturno, King Cobra....

Awesomenauts