Lego Worlds

Desenvolupador:  TT Games
Editor: Warner Bros. Interactive Entertainment
Data publicació: 1 de juny 2015 (PC)

L

ego Worlds el que diuen serà la competència del Minecraft. Fa poc que el tinc i cal dir que es tracta d'un Early Access, per tant no és el joc definitiu. He jugat a altres jocs de Lego i sempre m'han semblat força bons, entretinguts i sempre m'ha semblat molt divertit tenir personatges del senyor dels anells o superherois en format Lego. En moltes ocasions he sentit anomenar a Minecraft com el Lego dels videojocs, doncs ara haurem de canviar l'expressió ja que tenim per fi un joc de món obert de Lego. Més endavant indicaré algunes de les diferencies que he vist respecte a Minecraft, tampoc crec que ara per ara un sigui la competència de l'altre, entre altres coses perquè Minecraft porta uns anys d'avantatge difícils de retallar.
Al començar el joc com sempre podem escollir el tipus de personatge, inicialment no hi ha molt on escollir, després podem anar buscant mons aleatoris i quan tinguem un d'escollit només cal saltar-hi. I dic salta-hi perquè és exactament el que fa el personatge hi salta des de l'aire, caient com si un paracaigudista però sense paracaigudes. En arribar a terra ens trobem davant un món fet de peces de Lego, principalment i pel que he pogut veure fins ara, illes més o menys grans un mar immens. Cal anar viatjant per les illes i anar descobrint diferents objectes. Cada objecte, un cop descobert, pot ser comprat i per tant utilitzat. Per exemple quan trobem un helicòpter s'activa l'objecte dintre d'un menú del personatge, si disposem de monedes el podem comprar i a partir d'aquell moment el podrem utilitzar quan vulguem. Els objectes van des de flors, plantes fins a helicòpters, cavalls o dracs. Les monedes o peces les obtenim destrossant alguns dels objectes que ens trobem pel mapa.
Per una altra banda tenim l'opció més útil per la gent original. Es tracta de poder construir qualsevol cosa utilitzant peces de Lego, hi ha un bon munt de peces diferents per escollir. Estic pensant agafar algun manual dels Lego que tinc per casa i provar de reproduir-lo dintre del joc. També hi ha eines per modificar el color de les peces, tant de les que estas utilitzant per crear el teu objecte, com per modificar el terra, parets o el que sigui del lloc on et trobes. 

  • Mineria vs Exploració
Si a Minecraft molt es basa en la mineria per obtenir materials i poder construir, sembla que Lego enfoca el joc més a l'exploració i descobriment d'objectes. Es una forma diferent d'orientar el joc, ni millor ni pitjor per mi. Al final caldrà igualment disposar de monedes suficients per poder utilitzar els objectes trobats. Però despen de l'edat del nen que hi jugui, poder li és més senzill moures pel món de Lego i quan veu quelcom que brilla apropar-s'hi i ja està, que no pas cavar o tallar arbres per aconseguir materials i construir coses.

  • Peces "grans" vs Peces Lego
Visualment és un fet molt destacable. Els gràfics de Minecraft no són destacables, i els blocs, tot i que hi ha de molts tipus, acostumen a ser relativament grans. En el cas del Lego Worlds tenim peces de Lego, tot tipus de peces igual que trobaríem en qualsevol caixa de Lego. Si cavem trobem un munt de peces que podem anar trencant. Visualment és veu molt millor, però segurament també carregar molt més el PC.

  • Survival vs ?????
Minecraft té un mode Survival força xulo, on hem d'anar fent-nos amb diferents materials evitant els monstres nocturns, i podem fins i tot marcar-nos uns objectius com anar al Nether, carregar-se el drac final, etc. Ara per ara no hi ha res similar al Lego Worlds. Vull creure que quan surti la versió final del joc afegeixin quelcom similar. Més que res tenir algun objectiu, tot i ser un món obert, fa que tinguis més ganes de jugar i fer coses.

Opinió


El joc és veu molt bé, en el meu cas té alguns moments de rendiment baix, però el meu PC no és cap meravella i segurament molts d'aquests problemes els aniran polint abans de treure la versió definitiva del joc. Els modes de joc suposo que també variaran i això espero, ni que sigui per donar-li més jugabilitat. No sé si es plantegen també l'opció que la gent pugui fer mods, cosa que ha donat una altra vida a Minecraft, però segurament valdria molt la pena.
No crec que calgui descartar un joc per l'altre, es pot jugar als dos perfectament i al final com sempre passa hi haurà qui li agradarà més un que l'altre. Jo personalment a Lego Worlds li donaré alguna que altra opció i estic pensant de que el nen hi jugui per veure si li resulta més senzill que el Minecraft. També estarà bé saber la seva opinió.

Vídeo


He gravat una mica del joc, res de l'altre món però suficient per veure una mica de que va el joc i algunes de les coses que si poden fer.






Comentarios

Entradas populares de este blog

FPS en PC vs FPS en consola

Neptuno, Saturno, King Cobra....

Awesomenauts