The vanishing of Ethan Carter

Desenvolupador:  The Astronauts
Editor: The Astronauts
Data publicació: 26 de setembre 2014 (PC)
Com sempre arribo tard a casi tot, en aquesta ocasió es tracta del joc The vanishing of Ethan Carter. Suposo que mai es tard per jugar a bons jocs, tampoc és un cas molt exagerat ja que el joc es 2014. Sigui com sigui, i després de topar-me amb un parell de vídeos on es recomanava el joc vaig decidir comprar-lo i he de dir que l'experiència ha valgut la pena tot i ser un joc relativament curt.

Història


Encarnem en Paul prospero, una mena de detectiu especialitzat en temes  paranormals. Tot comença amb nosaltre entrant a Red Creek Valley, després de rebre una interessant i misteriosa carta del jove Ethan Carter. Sabent que en Ethan ha desaparegut, Paul comença a investigar la vall i les històries fosques que envolten els diferents punts d'aquell indret. Anirem descobrint diferents crims i misteris tot passejant pels magnífics paisatges de Red Creek Valley. Entre la realitat dels successos i la visió fantasiosa d'en Ethan, anirem descobrint pistes del que realment va passar amb Ethan i on es troba.

Opinió


L'ambientació, els paisatges i les sensacions reals que aquests transmeten m'han encantat. Tot i esser un joc independent té un aspecte tècnic molt treballat i visualment m'ha sembla una passada. Els misteris tenen el seu punt d'intriga, i a més a més es barregen amb històries fantàstiques que descoloquen una mica al personal. El problema que li trobo és la jugabilitat, mínima en aquest cas, tot força guiat i passats els misteris inicials la resta pràcticament tenen la mateixa forma, molt lineals. Tot i això cal dir que fins a trobar els misteris perduts per Red Creek Valley pots donar forces voltes ja que no sempre es fàcil saber on estan o si t'has saltat un anant d'un lloc a l'altre. Ara bé un cop inicies la resolució del misteri, aquest és força lineal. Bàsicament es tracta de recorre els voltants del lloc del crim, fins a localitzar els diferents elements que poden estar vinculats al fet. Un cop localitzats cal ordenar-los temporalment segons ocorre cada cosa i si ho fem bé, es veu una animació narrant com van ocorre els fets i entendrem així una cosa més de tota la història. No sempre és així, hi ha poder un parell de casos que són diferents, però la majoria segueixen la mateixa dinàmica.
Tot i això m'ha encantat, al ser un joc relativament curt suposo que no s'ha fet pesat el grau de repetició i la veritat es que l'ambientació m'ha agradat tant que ràpidament m'he sentit part d'aquells paisatges i de la història que amaguen.

Vídeo


He gravat un let's play amb tot el joc, son els següents vídeos. Hi ha moments que veien els vídeos es veu que anava mig cagat movent-me per aquells paratges.













Comentarios

Entradas populares de este blog

FPS en PC vs FPS en consola

Neptuno, Saturno, King Cobra....

Awesomenauts