El ladrón de puertas

Autor: Orson Scott Card
Editorial: Minotauro
Any publicació: 2014

F

a poc valorava La Puerta Oculta. Ara li toca a la segona part d'aquesta saga escrita per Orson  Scott Card. Després d'acabar la primera part estava clar que la història tindria una continuació, el que no tenia molt clar era si valdria la pena llegir-la. Tinc dubtes de per on anirà aquesta saga, però té el seu punt. Està clar que la primera part ens deixava amb forces dubtes i era d'esperar que aquesta segona part els resolgués. Així ha estat, però també deixa la història amb més incògnites i amb una mica de hype per veure que passarà en la següent, si és que finalment hi ha una tercera entrega.

Història



Continua la història allà on la deixem en el primer llibre. Danny va millorant el coneixement del seu poder i decideix parlar amb les diferents families per avisar-les que obrirà un porta a Westil. El tracte es que de cada família hi podrà passar dos membres de la mateixa. Danny té dubtes però creu que serà el millor per mantenir una mica d'estabilitat dintre de les families a la Terra. Un cop creada la porta, es dona compte que no la pot controlar per haver utilitzar les portes d'altres mags que tenia capturades després de la seva topada amb Loki. La porta un cop oberta no es deixarà tancar, Danny acaba de deixar obert i sense control un camí entre els dos mons.


Paral·lelament a la història de Danny a la Terra, Loki tindrà les seves aventures a Westil, on juntament amb Anonoei intentarà venjar-se del que li va fer la reina Bexoi en el primer llibre.
Danny comptarà en aquesta aventura amb l'ajuda dels seus companys d'institut, qui inevitablement acaben descobrint les seves capacitats màgiques. La part important de la història però, és quen en Danny descobreix perquè Loki va tancar les portes entre ambdós mons. Els mags de Bel eren un perill per Westil i per això es varen tancar les portes. Aquests corren com esperits per la terra ocupant el cos de la gent i utilitzant les seves habilitats. Un nou perill per en Danny, qui haurà d'evitar que un d'aquests mags acabi dominant-lo a ell i sobretot al seu poder.

Opinió


La veritat és que no m'ha desagradat però tampoc puc dir que estic molt il·lusionat amb aquesta saga ni amb la història que està desenvolupant. Si en el primer llibre la història es centrava molt en el que passava a la terra i amb en Danny, en aquest cas acabem coneixent més coses de Westil i sobretot del perill que poden arribar a representar els mags de Bel. L'estil del llibre és molt similar a l'anterior, intercalant capítols amb el que passa la Terra i capítols del que passa a Westil. Tot i que la història no està malament em queden molts dubtes cap on continuarà, si es que continua. No acabo de tenir clar fins on voldrà explotar la història l'autor i si realment acabarem tenint una saga llarga o per contrari una curta. Jo crec que amb un llibre més podria deixar les coses força arreglades.
Tinc sentiments una mica contradictoris, el llibre m'agrada, l'he gaudit sense que sigui cap obra mestra, i la història no m'acaba d'atrapar del tot, però tinc ganes de llegir-ne alguna cosa més. 

Comentarios

Entradas populares de este blog

FPS en PC vs FPS en consola

Neptuno, Saturno, King Cobra....

Awesomenauts