Dust: And Elysian Tail

Desenvolupador:  Humble Hearts
Editor: Microsoft Studios
Data publicació: 24 de mig 2013 (PC)

N

o sé encara molt bé perquè però últimament sembla que m'he aficionat als plataformes tot i no ser el meu fort. En aquesta cas Dust: An Elysian Tail és una barreja de plataformes i una mica de rpg, ja que tenim missions alternatives, podem fabricar armes i armadures etc. Vaig començar força content per l'història i el disseny del jocs, però n'he acabat fins els ...


Història


Dust és despertat en mig del bosc per una espasa voladora. Fidget, un bitxo que vola, és la protectora de l'espasa i no tarda a aparèixer en escena. Dust no recorda res, no sap perquè ha despertat en mig del bosc, l'espasa el guiarà perquè comenci a recordar-ho tot.


Comença així l'aventura de Dust, les primeres passes ens porten a moure'ns pel mig del bosc i lluitar contra grups d'enemics. Aprenem així les dinàmiques bàsiques de combat així com els primers cops especials. Sortint del bosc arribarem a Aurora un poblat que viu sotmès als atacs dels monstres. En el poble trobarem diferents personatges que ens demanaran coses, comença aquí la possibilitat de realitzar missions addicionals. Seguint la història principal, l'alcalde d'Aurora ens demanarà que cerquem a Fuse, el cap dels monstres, i que l'eliminem. Quan acabem amb la seva vida, en Fuse ens diu que es un Moonblood, una raça que està sent massacrada pel General  Gaius. Un cop al poble parlem amb Ginger, una noia que explica qui son els Moonblood. Entre altres coses ens comenta que forma part d'un grup de Moonblood que es troba al nord fent resistència als exercits del General.
Després d'alguna que altra aventura per altres zones, no molt importants per la història general, ens dirigim a les muntanyes del Nord on Dust descobrirà definitivament el seu origen. Dust va ser creat pels Moonblood a partir de dues persones que van morir al mateix moment, mentre lluitaven. Jin (el germà de la Ginger) i Cassius (un assassí a les ordres del General Gaius). La seva combinació en un sol cos el converteix en el Sen-Mithrarin del Moonblood. A partir d'aquí només queda un objectiu, anar a trobar en Gaius i acabar amb ell. Després d'un trepidant viatge per la zona volcànica on l'exercit de Moonblood ens ajuda a derrotar els diferents soldats enemics, ens trobem el General i començarà la lluita final. El General intenta fer sortir l'ànima de l'assassí de dintre Dust per tal de poder-lo controlar, però no ho  aconsegueix. Derrotem al General Gaius però amb un preu molt alt,la via d'en Dust. Finalment però els Moonblood poden viure tranquils i honren el gran sacrifici que en Dust ha fet pel seu poble.

Opinió


No ho tinc gaire clar. Vaig començar molt emocionant, els diàlegs, la història, i el disseny visual em tenien molt trempat. A mida que va passant el joc tot es va torçant. Els diàlegs es tornen una mica més feixuccs. Les dinàmiques de joc es repeteixen com és lògic, però el pitjor és que si mates deu enemics, avances a la següent pantalla i tornes enrere, tornen a aparèixer tots els deu enemics com si no hagués passat res. Sembla una tonteria, però és molt molest, si et tires 10 minuts matant monstres per arribar a un punt i quan has de tornar enrere, al punt inicial, has de tornar a matar els mateixos monstres que has matat abans, tot s'allarga innecessàriament. No sé si es un tema tècnic o que, però dona molt pel sac, és més diria que és el que m'ha acabat fent avorrir el joc.
La història sense ser res de l'altre món et va portant i per això el volia acabar, per saber com tancaven tota la història. Si hagués estat per la dinàmica de joc i la merda dels monstres que tornen a la vida perquè si, l'hagués engegat a pastar als pocs dies.
Així que em trobo amb el dubte. Per un cantó crec que val la pena jugar-hi, però per l'altre crec que pot cansar ràpidament a més d'un.

Vídeo


Com sempre que puc, he fet un let's play de tot el joc, aquí el link a la llista (Let's play Dust) i deixo a sota el primer vídeo de la sèrie.








En aquesta web hi ha forces referències al joc:

Comentarios

Entradas populares de este blog

FPS en PC vs FPS en consola

Neptuno, Saturno, King Cobra....

Awesomenauts