Braid

Desenvolupador:  Number None Inc.
Editor: Microsoft Game Studios
Data publicació: 10 d'abril 2009 (PC)

E

ncara no recordo quan vaig comprar aquest joc. Suposo que alguna oferta de Steam i suposo que deuria veure alguna imatge o vídeo i em va agradar l'aspecte visual.
En el joc controlem en Tim. Anirem per diferents mons, sis en total, buscant peces del puzle que corresponen a cada món. Per aconseguir-ho haurem d'utilitzar la imaginació al màxim. En alguns casos haurem de tirar el temps enrere per poder accedir a certes zones, o haurem de saltar sobre els bitxos de cada món per saltar més, o haurem de ralentitzar el temps i així unes quantes tècniques diferents que ens permetran avançar pels diferents mons.




Història


Bé la història és una mica estranya i difícil de seguir. En qualsevol cas portem a Tim per diferents mons, tot cercant la princesa. En cada món, en els textos que surten podem aprendré més sobre la relació entre Tim i la Princesa.
Pel que sembla ambdós estaven promesos, però diferents errors comesos per en Tim, la van allunyar d'ell. En algun moment és comenta que ha estat un monstre qui s'ha emportat la Princesa.
Poc a poc anem aprenen pinzellades de la història d'en Tim, com recorda el seu pas per la universitat i com es sentia d'insegur llavors. Que li agradava i que no de la Pricnesa, la sensació que té d'anar sempre al revés de la gent i la necessitat de tornar a veure la princesa, de trobar-la en el castell.
Al final del joc quan sembla que rescatem la princesa del cavaller malvat, en realitat tot torna enrere i finalment sembla que la princesa demana al cavaller que la rescati d'en Tim, el monstre que la vol segrestar. Un gir final que fa que encara entengui menys tot plegat.
Se suposa que l'epíleg hauria d'ajudar a entendre més la història, però tampoc és així. A més a més hi ha dos finals possibles segons si s'han recollit totes les estrelles especials dintre dels mons. En el final alternatiu la princesa explota en el moment que la trobem.

Llegint diferents interpretacions hi ha qui veu tot un sentir rere els personatges, quelcom una mica filosòfic. Per exemple, parlen de la princesa com la representació del quelcom inassolible, allò que fa que avancis intentant aconseguir-ho però que mai acabes de trobar del tot. Una representació dels anhels d'en Tim. Ja dic que poder son anades d'olla de la gent, però si que és veritat que tota la història del joc balla entre la metàfora, la realitat, els sentiments, etc.
Hi ha altra gent que comenta que la Princesa és una bomba atòmica i que en Tim és el científic que la descobreix, és a dir que ella seria el final, la culminació de les seves investigacions per això la va cercant tot el joc. Aquesta teoria es recolza en algunes frases que surten en el joc, que fan referència a coses que varen dir els investigadors del projecte Manhattan.

Sigui com sigui una mica lio tot plegat, massa text obert i sense una explicació concreta.

Opinió


És un joc una mica estrany la veritat. Diferents mons, diferents tipus de puzles. Cada món té la seva dinàmica, la seva pròpia forma de resoldre els trencaclosques. Alguns són força difícils, he hagut de mirar algun vídeo per internet, i d'altres molt senzills.
Com a cosa bona diré que és força curt, això fa que no es faci pesat, suposo que moltes missions fent coses molt similars m'haguessin acabat cansant. Gràficament és molt senzill, però té un estil visual i una música que el fan interessant.
Com a cosa dolenta diré, que abans de cada món hi ha una sèrie de llibres en pedestals. Al passar per davant, surt un text explicant una mica part de la història. Suposo que al ser un joc petit no varen trobar-hi cap altra alternativa, però trobo que tant text no és la millor manera de ficar a la gent dintre de la història. A més a més en aquest cas la història plena de metàfores és un lio, sobretot pel qui vol jugar i prou.
En resum, l'he de recomanar, esta bé, és entretingut i no us traurà hores de son.

Vídeo


Com sempre que puc, he fet un let's play de tot el joc, aquí el link a la llista (Let's play Braid) i deixo a sota el primer vídeo de la sèrie.








Comentarios

Entradas populares de este blog

FPS en PC vs FPS en consola

Neptuno, Saturno, King Cobra....

Awesomenauts