Shadows in flight


Ú

ltim llibre de la saga Ender que he llegit. Crec recordar que el llibre és del 2012 i si no conto malament seria la desena novel·la de la saga. Com sóc un addicte a aquesta saga de llibres, i per no ser menys, aquest també m'ha agradat. Ara bé cal dir que l'he trobat una mica fluixet.
Sense voler explicar gaire, ja que el llibre parteix de fets que passen al final de Shadow of the Giant, diré que el llibre transcorre dintre de la nau Herodotus, on en Bean i els tres fills amb la clau d’Anton activada (modificació genètica que els fa ser uns éssers molt intel•ligents encara que els condemna a morir a una edat molt jove) viatgen per l’espai. Degut a la velocitat de la llum a la que viatgen, per ells han passat uns anys però per a la terra, i per tant des de l’última novel·la, han passat uns quants centenars d’anys. La novel·la es centra en les diferents formes de pensar que tenen cadascun dels fills i com afronten el fet de saber que és moriran quan arribin a la vintena. Explica com cadascú s’ha centrat en un àmbit diferent durant els cinc anys que porten a la nau. Ender es dedica a investigar com curar la clau d’Anton i els seus efectes, Carlotta pensa només en el manteniment de la nau i en Cincinnatus té un perfil més militar. El fet de tenir les seves diferencies fa que tinguin els seus conflictes, però un fet els acabarà unint i fent que treballin en equip, sempre amb l'experiència i coneixements d’en Bean.
La meva opinió és que el llibre fluixeja una mica, tot i que l’història m’interessa ja que m’agrada la historia general de tota la saga, no crec que hi hagi contingut suficient per fer un llibre. Les explicacions de com són els fills, del que han fet i dels seus conflictes ocupen una gran part del llibre per acabar donant tot un gir cap al final, crec que preparant la història per la seqüela (Shadows Alive). Últimament tinc la sensació amb moltes novel·les, que desenvolupen la historia sobre gran part del llibre i per desgràcia la finalitzen de forma ràpida i moltes vegades incoherent amb la resta del ritme del llibre. Probablement la nova novel·la sigui més interessant i aquesta hagi estat un “mal” necessari simplement per no fer un salt molt gran dintre de la història global. Per sort és un llibre ràpid de llegir, unes 300 pàgines.  

A veure si m'animo i faig una entrada amb informació general de totes les novel·les de la saga.

Comentarios

Entradas populares de este blog

FPS en PC vs FPS en consola

Neptuno, Saturno, King Cobra....

Awesomenauts