Stardew Valley

Desenvolupador:  Eric Barone
Editor: Chucklefish Games
Data publicació: 26 de febrer 2016 (PC)

R

ecordo haver vist un vídeo de Pazos64 o d'Alexelcapo on es parlava d'aquest joc. Visualment em va semblar curiós,  gràfics pixelats, una mica retro en aquest aspecte.
La temàtica muntar una granja/plantació. Ja ho sé no és res de l'altre món, algú podria dir fins i tot que quin avorriment, però a mi aquests jocs m'agraden. També me'n canso ràpid, però sempre intento provar-lo, mai saps que et pots trobar. Si no ho vaig entendre malament el joc l'ha fet un tio sol i això va fer que encara tingues més ganes de provar-lo.

Història


Tot comença amb una carta del nostre avi. En morir ens dona una granja perquè hi anem en el moment en que ens sentim angoixats de la ciutat i la estressant feina. Així ens trobem de cop en un poble desconegut amb unes terres plenes de malesa i molta feina per fer.
A partir d'aquí el que semblaria un simple simulador de pagès / granger es torna tot una aventura. Cal començar traient tot la malesa de la granja per això el personatge disposa d'una destral, un pic, una falç, una aixada, regadora i galleda. Un cop tot net caldrà anar al poble a comprar llavors per poder plantar i obtenir collita suficient per sobreviure.
Aquí comença la part dura del joc. Aixada per preparar el terra, plantar llavors i regar. Un cicle de 28 dies marcarà el pas de les estacions i cada estació tindrà els seus cultius de manera q tot el que tinguem plantat es perdrà el dia que canvia l'estació. Cal estar molt atent. Al hivern poca cosa es pot plantar així que por ser un bon moment per anar a la mina a pica pedra, obtindrem així minerals que ens permetran evolucionar les eines entre altres coses. Però espera que això no es tot, amb la destral obtindrem fusta tot talant els arbres i tindrem un material més per a poder ampliar la granja o la casa. Però espera que encara hi ha més, també tenim una canya de pescar. Hi ha rius, mar i llacs per pescar diferents especies de peixos. Alguns només els trobarem a unes hores determinades, d'altres només en alguna estació concreta de l'any.  I per sobre de tot tenim diferents trames i histories amb els habitants del poble. Missions diàries que ens donen diners o materials, per exemple per trobar els pantalons perduts d'algú o la cistella que no sé qui va perdre al bosc. A més a més hi ha tot un sistema de relacions entre personatges, fent regals i parlant amb la gent augmentem la amistat i podem arribar a trobar muller i tenir fills. També hi ha el centre cívic on haurem d'anar aconseguint diferents items per anar alliberant coses com l'hivernacle destrossat que hi ha a la nostra granja o poder arreglar el bus i viatjar a un desert on trobarem més misteris. I fins aquí el que he anat fent jo, perquè de segur que es poden fer milers de coses més.


Opinió



Aquests tipus de jocs sempre hem suposen un dilema. Per una banda m'ha agradat. Es poden fer moltes coses però el fet que hi hagi diferents trames a les que et pots enganxar fa que no es faci tant pesada la tasca de plantar recollir alimentar etc. En això, a diferencia d'altres jocs crec que esta molt bé. També el fet que no hagis de seguir una història en concret ajuda. Per exemple pots esperar 3 anys i el joc arriba a una "mena" de final. O pots optar per intentar rehabilitar el centre cívic del poble, el que implica forces hores de cultivar etc. O pots optar per arribar al final de les mines. Si prefereixes marcar-te objectius com trobar dona i tenir fills hauràs de fer el que calgui per tenir regales i converses amb el personatge en concret. I així segur que trobarien milers de formes d'arribar al final que ens convingui. Pel mig un pou de sense fons d'hores de joc. Per una altra banda el que no m'agrada d'aquests jocs es que sempre tenen un punt, sobretot al principi que no tens res, molt repetitius. Per exemple fins que no pots fer sistemes de reg automàtic és un pal plantar res, cada matí perds un munt de temps i energia regant. Això ho fa tot força feixuc.

Jo li he dedicat un fotimer d'hores pel que acostumo a dedicar a un joc. I aquí la mostra:



Després d'aquestes hores puc dir que m'ha agradat molt tot i el principi pesat. M'agradaria poder fer moltes més coses de les que he fet perquè no vaig acabar de fer-ho tot, però no crex que per ara tingui el temps necessari. És el tipic joc que dius, bé planto això i vaig a dormir, 3h després encara estas allà engantxat perquè has volgut fer 20 coses més.

Comentarios

Entradas populares de este blog

FPS en PC vs FPS en consola

Neptuno, Saturno, King Cobra....

Awesomenauts