The girl on the train


Autor: Paula Hawkins
Editorial: Riverhead Books
Any publicació: 2015

U

na novel·la que ha sonat molt, no està malament, però no hi ha per tant. He vist que fins i tot FGC la regalava si compraves no sé quin tipus de bitllet o abonament.


Història


Narració en primera persona que comença amb la protagonista Rachel. Ella agafa el tren cada matí per anar a treballar. En un punt concret del trajecte el tren acostuma a fer una parada de pocs minuts. És en aquest punt on Rachel es posa a mirar un conjunt de cases, just on vivia abans amb el seu marit, ara ell hi viu amb una altra dona. Tot i això la casa que realment  mira cada matí, esta una mica més enllà, la d'uns veïns, la Jess i en Jason. Com a mínim són els noms que ella els hi a posat. No els coneix, però els observa cada dia des del tren i fantasieja amb les seves vides, el que es diuen quan els veu a la terrassa o que sent ella quan en Jason l'abraça. A mida que avança la història entenem que Rachel té un problema greu amb la beguda, i que les seves fantasies vers Jess i Jason no deixen de ser una sortida més a la seva depressió, al que ella ha perdut i sembla que mai més aconseguirà.

Un dia succeeix quelcom impensable, Jess està amb un altre home, un desconegut amb el que s'està besant. Al dia següent una noticia al diari parla de la desaparició de Megan, la que Rachel coneix com Jess. També s'assabenta pel diari que el marit es diu Scott.

Opinió


És un llibre que no m'ha desagradat. No acabo de veure perquè a tingut tant de reso. Destacaria una parell de coses, sense que tampoc siguin res super original o extraordinari:

  • Per una banda m'ha agradat com està escrit. El fet de narrar en primera persona, intercalant capítols on cada personatge explica el seu punt de vista sobre  la mateixa situació o sobre part de la mateixa situació, m'ha alleugerat la lectura fent-me canviar d'opinió segons qui explicava el fet.
  • Segon, els tipus de persontatges. Tres dones, amargades per diferents motius. La que no té res més que l'alcohol, la que té de tot però no és feliç i la que viu amb la por de perdre tot el que ha aconseguit si el seu marit l'arriba a enganyar, ja que ella va ser la amant en un moment donat. Cap heronia super xuli guai, persones normals, una  mica massa depriments, que es veuen en mig d'un crim passional.
No diria que el llibre conserva el misteri del cas fins al final, arribar un punt on es fa força obvi com anirà el tema, però té la gràcia de saber com reaccionaran els personatges en el moment que es confrontin amb l'assassí.


Comentarios

Entradas populares de este blog

FPS en PC vs FPS en consola

Neptuno, Saturno, King Cobra....

Awesomenauts